Cum se monteaza pavajul ceramic in 5 pasi rapizi

pavaj klinker romania

Pavajul din argila Klinker este recunoscut pentru avantajele sale, cum ar fi suprafata antiderapanta, stabilitatea culorilor si rezistenta la inghet – dezghet. Fie ca se paveaza intreaga curte sau doar portiuni si alei, decorul perfect este asigurat printr-un montaj corect al pavajului, asigurand astfel durabilitate si o estetica deosebita. Despre cum se monteaza pavajul Klinker, discutam in acest material.

Etapa 1: Realizarea fundatiei pentru pavajul ceramic

Pavelele ceramice Klinker necesita o fundatie realizata din materiale ce asigura un bun drenaj al apei pluviale, cel mai indicat fiind utilizarea sorturilor 0 – 32 (balastru). In functie de trafic, adancimea fundatiei va fi cuprinsa intre 10 – 60 cm. Fundatia se va compacta pana la obtinerea unui strat de grosime corespunzatoare.

Tipuri de pavaj ceramic Klinker

Etapa 2: Nivelarea fundatiei inainte de montaj pavaj ceramic

Suprafata fundatiei pentru pavaj klinker se va nivela cu bolobocul sau cu dreptarul, apoi se va aplica un strat de 1 – 1,5 cm de nisip, care la randul lui se va nivela.

Etapa 3: Montajul pavajului ceramic

Montajul dalelor Klinker se va face incepand cu randurile laterale, acordandu-se mare atentie unghiurilor si continuand cu randurile interioare. Pentru o liniaritate perfecta se utilizeaza o sfoara.

Montaj pavaj ceramic Klinker Romania

Montajul pavajului Feldhaus Klinker se poate realiza folosindu-se diferite imbinari, cum ar fi :

  • montarea cursiva in lung;
  • imbinare pe jumatate;
  • imbinare tip cot;
  • imbinare pe 2 randuri montata plat;
  • imbinare in V.

Etapa 4: Rostuirea pavajului Klinker

Rostuirea pavajului Klinker se va realiza cu nisip, ce se matura in rosturi, eventual umezit, pentru o asezare mai buna in spatiul dintre pavele. La final, nisipul in exces se va indeparta.

Etapa 5: Compactarea dalelor de pavaj

Dalele de pavaj Klinker se vor compacta cu placa vibranta. Dupa compactare, poate fi necesara reumplerea rosturilor cu nisip.

Nu stii ce tip de pavaj sa alegi, iti punem la dispozitie o multitudine de texturi si culori in Pavaj ceramic Klinker.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Amenajarea aleilor parcului „Mihai Eminescu” s-a realizat rapid si usor, datorita alegerii pavajului ceramic Klinker Romania. Imbinarea pavelelor este versatila, rostuirea se realizeaza cu nisip si asigura un drenaj bun al apei pluviale. La nevoie, poate fi demontat cu usurinta. Mai multe despre montajul pavajului Klinker gasesti in articolul „Cum se monteaza pavajul ceramic in 5 pasi rapizi”. […]

trackback

[…] tehnica de montaj a produsului contribuie la posibilitatea de a realiza o astfel de mutare, fara prea mari batai de […]

trackback

[…] In procesul de productie, nemtii de la Klinker folosesc doar argila naturala si materiale ecologice. Acest lucru il face un produs sigur pentru oameni si animale, dar si prietenos cu mediul inconjurator. In plus, pavelele ce compun pavajul ceramic se imbina usor si perfect. Nu ai nevoie de adezivi speciali pentru fixare. Montajul este atat de usor incat il poti face chiar tu sau poti apela la un mester, pentru rapiditate. Afla din acest articol Cum se monteaza pavajul ceramic in 5 pasi rapizi. […]

25% REDUCERE

Caramida aparenta cu nuante si texturi unice, un produs durabil, usor de intretinut, din argila 100% naturala