Nu orice caramida aparenta este Klinker: diferentele chiar fac diferenta pentru amenajarea ta – estetica, durabilitate, sanatate

caramida decorativa klinker

Daca ai in plan un proiect de renovare si iei in calcul folosirea caramizii aparente Klinker, alege-o cu atentie. Nu te ghida doar dupa aspectul ei estetic. Nu orice caramica aparenta este Klinker. Faptul ca denumirea tehnologiei Klinker a devenit azi mai mult un adjectiv tip caramida klinker sau clincherit, te-ar putea face sa alegi un produs care sa nu iti aduca aceleasi beneficii ca ale adevaratei caramizi Klinker.

Principala diferenta pe care o vei remarca initial intre o caramida aparenta Klinker si un produs de bricolaj obisnuit o face pretul. Ulterior, diferenta se va vedea in calitatea lucrarii care ar putea sa nu reziste in timp, daca singurul criteriu ramane costul. Acum, cu siguranta te intrebi ce este caramida aparenta Klinker si ce o face un produs special in comparatie cu alte caramizi aparente. Iti oferim raspunsul in continuarea acestui articol si iti aratam cum sa te asiguri ca produsul ales este unul de calitate Klinker.

Ce este caramida aparenta si la ce poate fi utilizata

Folosita de o buna perioada de timp in lucrarile de amenajari interioare si exterioare din tarile dezvoltate, caramida aparenta ofera o serie de proprietati unice.

Ele au trecut proba timpului prin faptul ca placutele au putut fi refolosite dupa dezmembrarea cladirilor unde fusesera utilizate ca element de decor. Acest lucru este posibil datorita gradului lor ridicat de rezistenta, a durabilitatii, dar si a aspectului ce nu se demodeaza si nici nu se schimba in timp. Datorita acestor caracteristici, poate fi intrebuintata pentru o multime de proiecte. Astfel, poate fi folosita pentru lucrari de finisaje, redecorare interioara sau exterioara ori amenajarea cuptoarelor si a zonelor de gratar.

Ce este caramida aparenta Klinker si ce tipuri sunt disponibile pe piata

Oferta magazinelor de bricolaj abunda in caramida aparenta. Ea poate fi folosita cu acelasi rol estetic in proiectele tale. Important este sa alegi corect caramida aparenta Klinker. Te vei putea astfel bucura de un aspect neschimbat in timp, dar mai ales de rezistenta si durata ei de viata de aproximativ 90 de ani, care se intinde peste generatii.

produse klinker exterior

Vei observa ca principala diferenta intre un produs de tip Klinker si o caramida aparenta Klinker este in primul rand de pret. Chiar daca este un produs mai scump, el nu va trebui inlocuit. Nu va suferi modificari sau degradare in timp.

In acelasi timp, o alta diferenta majora intre caramida aparenta Klinker si alte produse asemanatoare o face procesul de productie. El este cel care ii da caracteristicile unice, conferindu-i durabilitatea si rezistenta in timp, in special la ciclurile de inghet-dezghet. Nu ti se spune acest lucru la magazin, dar in cazul caramizii aparente Klinker procesul de productie si materialele folosite sunt cele care o fac un produs special. Si asta spre deosebire de alte tipuri de caramida aparenta de pe piata.

Avantajele caramizii aparente Klinker

Caramida Klinker importata de noi este realizata dupa tehnologia producatorului german Feldhaus Klinker. Ea este arsa in cuptoare industriale, la o temperatura de peste 1.200 de grade Celsius. Acest fapt contribuie semnificativ la durabilitatea ei. Datorita acestei caracteristici, garantia oferita de producator este de 30 de ani. Si asta in timp ce ce durata de viata este de aproximativ 90 de ani.

Materii prime naturale

Totodata, la fabricarea placilor de ceramica sunt intrebuintate doar materii prime naturale. Acest lucru o face un produs ecologic. Ea poate fi astfel folosita in siguranta atat la exterior, cat si la interior. Mai mult, argila naturala este un produs care nu provoaca alergii.

caramida din argila naturala klinker

In aceste conditii, nu mai este nevoie sa iti faci griji pentru posibilele riscuri pentru sanatatea ta si a familiei tale, dar nici legate de emisia de substante toxice. Mai mult, producatorul caramizii Klinker verifica radioactivitatea atat a materiilor prime folosite, cat si a produsului finit, astfel incat tu sa ai siguranta folosirii unui produs garantat.

Grad scazut de absorbtie a umiditatii

Datorita caracteristicilor sale ecologice, suprafata amenajata cu placi de ceramica Klinker va fi ferita de aparitia mucegaiului. Si asta datorita faptului ca prezinta un grad scazut de absorbtie a umiditatii. Caracteristica ii vine din absentei aproape completa a porilor in structura materialului. Si asta deoarece materiile prime folosite in procesul de presare si sinterizare se transforma intr-un monolit. De retinut este faptul ca modelele de caramida Klinker acoperite cu glazura nu permit deloc umiditatii sa patrunda la interior.

Izolare fonica grad redus de absorbtie a apei

Un alt avantaj al caramizii aparente Klinker este acela ca asigura si un grad inalt de izolare fonica, dar si la intemperii, vant, inghet sau canicula.

Tot datorita procesului de productie, caramida aparenta Klinker are un grad scazut de absorbtie a apei. Acest lucru ii confera rezistenta la nenumarate cicluri de inghet-dezghet. Caracteristica se datoreaza densitatii ridicate a materialului si absorbtiei minime de umiditate.

caramida aparenta fatada

Rezistenta excelenta la inghet a facut ca materialul sa fie unul popular in zonele cu clima aspra si sa fie un produs potrivit si pentru pavarea potecilor.

Rezistenta la foc si temperaturi extreme

Rezistent la foc si temperaturi extreme este un alt avantaj al caramizii aparente Klinker. Prezenta componentelor refractare in material si temperaturile ridicate de ardere asigura caramizii Klinker o rezistenta record la foc. Experimentele au aratat ca materialul poate rezista la temperaturi de pana la 18.000 grade Celsius. Cel mai important este faptul ca dupa un posibil incendiu, structurile amenajate cu placi de caramida aparenta Klinker nu se deformeaza si nu se prabusesc.

Un aspect estetic deosebit si varietatea paletei de culori si texturi

Dincolo de toate aceste caracteristici tehnice deosebit de importante prin prisma rezistentei in timp a lucrarii tale, caramida aparenta Klinker confera un aspect deosebit. Datorita unei variate palete de texturi, nuante si culori, poti imprima stilul dorit lucrarii pe care doresti sa o realizezi. Nuanta fiecarui model depinde de caracteristicile compozitiei materiilor prime, astfel incat fiecare caramida este unica in felul sau.

sortimente caramida aparenta klinker

La exterior, se recomanda ca inainte de a alege o anumita nuanta, sa vizualizezi clar modul in care culoarea va fi combinata. Mai exact, cu cea a acoperisului, a gardului si a altor elemente din proximitate.

De asemenea, este important sa vezi cat de bine se va potrivi culoarea aleasa. Mai exact, in mediul si designul peisajului in care vrei sa o intrebuintezi. Intreaga gama de caramida aparenta Klinker poate fi vazuta aici.

Importanta culorii chitului

Totodata, acorda atentie si culorii chitului decorativ. El poate fi de nuanta caramizii sau, dimpotriva, poate fi de o culoare care sa contrasteze. Culoarea chitului ales poate influenta semnificativ aspectul final al suprafetei placate. Nuanta aleasa poate fi de culoarea caramizii sau, dimpotriva, poate fi una contrastanta. Atentie, insa, ca nuanta chitului afecteaza dramatic perceptia asupra suprafetei placate.

montaj rapid caramida aparenta

Despre despre importanta produsului de finisat, citeste in Un chit de rosturi rezistent, pentru amenajari realizate cu ajutorul caramizii aparente Klinker.

Indiferent de culoarea aleasa, cantareste bine avantajele caramizii aparente Klinker comparativ cu o caramida aparenta obisnuita. Dincolo de aspect, asigura-te ca oferi trainicie proiectului tau si bucura-te de toate avantajele unui produs realizat dupa tehnologie germana.

montaj instructiuni caramida aparenta

Daca ai nevoie de sfaturi pentru proiectul tau, poti apela la specialistii Klinker. Ne poti contacta telefonic, la 0755744972, prin email la office@klinker-romania.ro sau direct in showroom-ul din Brasov.

sursa: en-n.decorexpro.com; repair.expertexpro.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

30% REDUCERE

Caramida aparenta cu nuante si texturi unice, un produs durabil, usor de intretinut, din argila 100% naturala