Cum se monteaza caramida aparenta in 5 etape simple

montaj caramida aparenta

Odata aleasa caramida aparenta Klinker care raspunde cel mai bine necesitatilor dumneavoastra in materie de estetica, urmeaza lucrarea propriu-zisa. Pentru montajul caramizii aparente, trebuie sa urmam cateva sfaturi simple, explicate de specialistii Klinker Romania.

Etapa 1: Utilizarea adezivului pentru montajul caramizii aparente Klinker

Placile de caramida aparenta Klinker se fixeaza cu adezivi flexibili, despre care puteti citi mai multe in Adeziv Klinker Spezial, prin metoda dublei aplicari. In aceasta etapa, folosim gletiera cu dinti pentru a obtine asa numitul efect de „pat de mortar in forma de piaptan”.

Etapa 2: Fixarea caramizii aparente

Caramida aparenta se fixeaza prin apasare puternica, miscandu-se usor stanga – dreapta, pana cand se va ajunge la forma dorita. In urma fixarii, nu trebuie sa ramana bule de aer in masa adezivului.

Etapa 3: Rosturile

Pentru a se obtine rosturi uniforme, se vor fixa „stalpi” din loc in loc, iar intre acestia se va utiliza sfoara de nivel. Rosturile se recomanda a avea dimensiunea de 10 mm.

Etapa 4: Montajul caramizii aparente Klinker

Montajul caramizii aparente Klinker se va realiza incepand din colturi, pana la o deschidere (usa, fereastra) sau intre deschideri. Pentru muchii, recomandam utilizarea elementelor de colt, despre care am scris in Elemente de colt Feldhaus Klinker, fapt care va produce un aspect ireprosabil al zidariei.

Montaj chit caramida aparenta Klinker Romania

Etapa 5: Utilizarea chitului pentru rosturi

Realizarea rosturilor suprafetelor placate cu caramida aparenta se va face cu chit special pentru Klinker (vezi in Chit pentru rosturi Klinker). Este un chit mineral, hidrofob, flexibil, compus din nisipuri naturale sortate si uscate. Chitul pentru Klinker se va prepara ca un mortar semi-uscat, aplicandu-se cu ajutorul mistriei speciale de rostuit. Rostuirea se va face incepand cu rosturile orizontale, dupa care urmeaza umplerea rosturilor verticale. In cazul in care chitul ajunge pe suprafata placutelor de Klinker, acesta se va indeparta usor cu o perie.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Pentru mai multe detalii despre montajul si chituirea caramizii aparente Klinker, intra in pagina Cum se monteaza caramida aparenta in 5 etape simple. […]

trackback

[…] Trendurile trasate de designeri pentru 2023 arata ca tendintele sunt atat unele nou-aparute, cat si clasice. Materialele naturale, cum ar fi lemnul, piatra sau caramida au revenit, dar sunt aplicate in stil modern. Tehnica de montaj le face sa treaca testul timpului. Despre aceasta procedura, poti afla mai multe din articolul Cum se monteaza caramida aparenta in 5 etape simple. […]

trackback

[…] Ulterior, are loc rostuirea si aplicarea elementelor de colt, la muchii. Pentru acestea, poti apela tot la Klinker Romania. Iti vom oferi garantia unor produse la fel de calitative. Despre montajul caramizii poti afla mai multe din articolul Cum se monteaza caramida aparenta in 5 etape simple. […]