Klinker Romania logo

Polistirenul frezat, materialul care reduce la jumatate costurile si timpul de montaj

polistiren frezat pentru fatada

Despre placarea cu polistiren a constructiilor s-a demonstrat deja ca scade costurile cu energia, fiind un bun material pentru izolatia termica. Cum pe piata exista o oferta generoasa a producatorilor de polistiren, ce ai zice sa alegi un tip care sa iti scada la jumatate timpul alocat montajului, dar si costurile cu acesta? Este vorba despre placile de polistiren frezat. Vorbim, pe larg, despre avantajele lui, in continuarea acestui articol.

Folosirea polistirenului frezat, in combinatie cu caramida aparenta sau placi ceramice Klinker, creste rezistenta, durabilitatea, dar si proprietatile de izolare ale cladirii tale.

De asemenea, montarea caramizii aparente pe un suport de polistiren frezat este o tehnica folosita in constructii pentru a crea aspectul exterior al unor pereti de caramida autentica, dar fara a utiliza caramida reala, in intreaga structura. Procesul implica folosirea unui suport de polistiren expandat frezat in formele si dimensiunile dorite. Pe acesta, se aplica placi sau elemente de caramida aparenta.

polistiren frezat

De retinut este faptul ca spre deosebire de placile obisnuite, cele de polistiren frezat Isosystem Klinker nu necesita aplicare de plasa. Totodata, nu este nevoie de utilizarea distantierilor si nici a sforilor de nivel. Astfel, scad costurile de montaj, iar timpul alocat se reduce la jumatate.

Mai mult decat atat, polistirenul expandat frezat pentru fatade, de la Klinker, are o putere crescuta de curbare. Si asta in timp ce gradul de absorbtie a apei este extrem de redus. Despre dimensiunile in care este disponibil, precum si restul caracteristicilor tehnice deosebite, poti afla mai multe de aici.

Polistiren frezat: etapele montajului

Cu un confort termic demonstrat, polistirenul frezat se monteaza usor, in careva etape simple, pe care le explicam in continuare.

Mai intai, profilul soclului se monteaza orizontal pe perete. Ulterior, se aplica adezivul special Klinker. Acesta este rezistent la inghet, foarte flexibil si durabil la un grad ridicat de solicitare. Mai multe caracteristici ale acestuia poti afla de aici.

Adezivul se pune pe margine si in cateva puncte, in mijloc, pe spatele suprafetelor izolante raster IsoSystem Klinker. Suprafetele se lipesc una de alta, prin alunecare. Apoi, se apasa puternic.

Montarea diblurilor

Pentru uscarea mortarului se asteapta minimum 24 de ore. Si asta in functie de conditiile meteorologice. Ulterior, in suprafetele izolante se monteaza diblurile. Distanta dintre dibluri se stabilieste in functie de planul de situare a acestora. De regula, se folosesc cate 6 dibluri la metru patrat.

Asezarea placilor decorative pe polistiren frezat

La final, pe suprafetele izolante raster se aplica mortarul special de lipit Klinker Spezial. Acesta are rolul de a forma suprafete de contact. Cu ajutorul mistriei speciale cu dinti, poti obtine asa-numitul efect “pat de mortar in forma de pieptan”.

Ulterior, folosind spatula pentru zidarie, se aplica mortarul. Acesta trebuie sa fie intr-un strat subtire, pe partea din spate a placii de ceramica Klinker. Despre ceramicii Klinker poti afla mai multe din articolul Caramida aparenta, un produs ideal atat pentru case, cat si pentru blocuri: izoleaza si rezista aproximativ 90 de ani.

Placile de caramida aparenta se aseaza pe polistirenul frezat, in patul de mortar. Mortarul este intins pe suport si pe placa. Mortarul care iese in afara placilor se indeparteaza cat inca este umed. Poti face acest lucru cu ajutorul unui spaclu pentru rosturi.

polistiren frezat elemente de colt

Pentru un efect estetic sporit, poti apela la folosirea unghiurilor decorative, respectiv elemente de colt, acolo unde preteaza, pe care le poti vedea aici.

Rostuirea

Dupa ce mortarul s-a uscat in totalitate, lucrarea se apropie de final, cu procesul de rostuire. In acest scop, poti apela la chitul de rosturi Klinker. Acesta se amesteca conform instructiunilor si se impinge cu un spaclu pentru rostuit, pe intreaga lungime a rostului. Despre proprietatile acestui chit special, poti afla mai multe din articolul Un chit de rosturi rezistent, pentru amenajari realizate cu ajutorul caramizii aparente Klinker.

Indiferent de spatiul pe care vrei sa il decorezi sau redecorezi, o poti face memorabil, imprimand stilul dorit, cu ajutorul produselor Klinker, folosite de sute de ani, in tarile vestice. Despre ele, poti afla mai multe de pe site-ul nostru, precum si de pe canalul de Youtube al Klinker Romania, pe care le poti accesa aici si aici.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

30% REDUCERE

Caramida aparenta cu nuante si texturi unice, un produs durabil, usor de intretinut, din argila 100% naturala