Klinker Romania logo

Alei durabile si estetice, cu pavaj ceramic Klinker

pavaj ieftin si bun curte

Primavara este anotimpul potrivit pentru demararea lucrarilor de amenajare a curtii si a spatiilor exterioare. Daca iei in calcul o astfel de investitie, planifica-ti lucrarile in functie de nevoile tale si ale familiei. Astfel, te-ai putea bucura de zone de relaxare, gradina, joaca sau gatit in propria curte. Pentru toate acestea, vei avea nevoie de pavaj pentru curte. Iti prezentam in acest articol cum sa realizezi cu succes o lucrare durabila, dar si care sunt pasii pentru amenajarea aleilor.

Planificarea, rol cheie in amenajari exterioare

Inainte de orice, planificarea joaca un rol cheie in lucrarile de amenajari exterioare. O planificare atenta va face ca la final, amenajarea sa aiba exact stilul pe care ai dorit sa il imprimi. Asigura-te ca iti iei o perioada suficienta pentru acest prim pas. Vei avea astfel timp sa aduci modificari in cazul in care te gandesti sa schimbi ceva sau sa imbunatatesti.

pavaj rezistent pentru curte

Concret, in aceasta prima etapa iti definesti obiectivele si necesitatile proiectului pe care vrei sa il faci. Tot acum, identifici resursele de care ai nevoie, respectiv materiale, forta de munca, echipamente, dar si bugetul necesar si perioada de timp sau calendarul pe care vor fi realizate lucrarile. Pentru toate acestea, dar si pentru evitarea situatiilor neprevazute, este nevoie de un plan detaliat al proiectului tau. Si asta fie ca este vorba despre o lucrare mica sau una de amploare.

Pavaj pentru curte: planul de design

Urmatorul pas dupa planificarea lucrarii este alegerea designului. Si aici ai nevoie de realizarea unui proiect. Tine cont insa ca designul pe care il alegi sa se potriveasca cu stilul arhitectural si coloristic al casei tale, dar si a altor constructii din apropiere, precum si cu specificul zonei. Crearea unui plan de design trebuie sa includa detaliile aleilor si materialele necesare pentru a le amenaja. In aceasta etapa, ia in considerare factori precum:

 • forma si dimensiunea aleilor;
 • stilul general;
 • materialele preferate, despre care poti afla mai multe in video si chiar poti selecta nuanta preferata de pavaj dintr-o gama variata de produse pusa la dispozitie de Klinker Romania.

Pavaj pentru curte: achizitionarea materialelor

In functie de bugetul de care dispui, dar si de specificul casei si al zonei, pentru amenajarea aleilor, trotuarelor, terasei sau a zonei de gratar, poti opta pentru:

 • piatra;
 • dale;
 • beton;
 • nisip;
 • pietris.

Pentru o lucrare durabila, poti opta pentru pavaj ceramic Klinker. Dincolo de faptul ca este disponibil intr-o varietate de nuante si culori din care poti alege si pe care o poti consulta aici, durata de viata a acestui produs este de aproximativ 90 de ani. Si asta in timp ce garantia oferita de producator este de 30 de ani.

pavaj de curte usor de montat

Rezistenta sa provine atat din procesul de fabricatie, realizat dupa tehnologie germana, cat si din modalitatea de montaj. Mai mult, spre deosebire de alte produse, pavajul ceramic de la Klinker suporta repetate montari si demontari, fara pierderi. Concret, daca vrei sa te muti sau sa iti reamenajezi curtea, la un moment dat, il poti demonta si reaseza altfel sau duce in alta parte.

Avand in vedere calitatile acestui produs comparativ cu alte materiale destinate amenajarii aleilor, il poti lua si tu in calcul. Mai multe informatii despre pavajul ceramic de la Klinker poti afla din articolul Pavajul ceramic Klinker, o solutie ce rezista peste generatii.

Pavaj pentru curte: pregatirea terenului

Indiferent de materialele pe care le alegi pentru amenajarea curtii, vei avea nevoie de pregatirea terenului pe care urmeaza sa il pavezi. Pasii de urmat sunt:

 • masurarea si marcarea traseului aleii;
 • indepartarea vegetatiei existente, a pietrelor sau a diferitelor obiecte care stau in calea viitoarelor alei;
 • nivelarea terenului;
 • adaugarea de material daca terenul este foarte denivelat. Poti apela la pamant, nisip sau piatra concasata;
 • compactarea materialului de nivelare, pentru a-l face cat mai stabil si solid.
  pavaj klinker original

  Pavaj pentru curte: acoperirea terenului cu un strat de nisip

  Dupa ce terenul a fost pregatit, suprafata sa va fi acoperita cu un strat subtire de nisip. El are rolul de a crea o suprafata plana si neteda pentru asezarea placilor.

  Montaj pavaj pentru curte

  Daca optezi pentru unul dintre modelele de pavaj ceramic Klinker si esti pasionat de astfel de lucrari, il poti monta chiar tu. Procedura este una simpla. Mai mult, modelele pot fi combinate intr-o varietate de forme si culori. Cele mai cunoscute tipuri de montaj pavaj la care poti apela pentru amenajarea aleilor sau a suprafetelor pe care vrei sa le decorezi sunt:

  • montarea cursiva in lung;
  • imbinare pe jumatate;
  • imbinare tip cot;
  • imbinare montata plat, pe 2 randuri;
  • imbinare in forma literei V.

  Depre montarea pavajului ceramic Klinker poti afla mai multe din articolul Montajul pavajului: de la efecte vizuale spectaculoase, la rezistenta lucrarii, calitate la superlativ

  Finisaj pavaj pentru curte

  In etapa de finisaj, poti adauga elemente cum ar fi marginile, iluminarea sau orice alt element care poate fi necesar pentru a finaliza aspectul si functionalitatea aleilor.

  Curatarea si intretinerea aleilor

  De obicei, aleile si trotuarele au nevoie de curatare si intretinere periodica. Vei scapa insa de aceasta grija daca vei opta pentru pavajul ceramic Klinker. El nu are nevoie nici de intretinere si nici de curatare. Datorita proprietatilor sale, provenite din materia prima si procesul de fabricatie, pavajul ceramic Klinker isi pastreaza caracteristicile, si in special culoarea, neschimbate in timp. De asemenea, este un produs care rezista neschimbat ciclurilor repetate de inghet-dezghet, precum si la intemperii.

  pret pavaj curte 2023

  Daca iei in calcul ca si tu sa optezi pentru pavaj pentru curte de la Klinker, avand in vedere proprietatilor sale, dar si paleta extinsa de nuante, ne poti contacta la telefon 0755 744 972 sau 0753 147 110, pe email office@klinker-romania.ro sau direct in showroomul din B-dul Griviței, nr. A10, Brașov.

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  30% REDUCERE

  Caramida aparenta cu nuante si texturi unice, un produs durabil, usor de intretinut, din argila 100% naturala