Klinker Romania logo

Amenajari de primavara: cum poti decora memorabil o terasa cu produse de top | Estetica si functionalitate, la cele mai inalte standarde

amenajare terasa cu caramida aparenta klinker

Indiferent de dimensiunea curtii tale, prin amenajarea unei terase in aer liber poti crea un spatiu de relaxare deosebit, unde sa te bucuri impreuna cu familia si prietenii. Iti prezentam in acest articol cateva idei pentru a-ti decora memorabil un astfel de spatiu.

Importanta materialelor in amenajarea terasei

Fiind vorba despre un spatiu exterior, acorda o atentie deosebita materialelor pe care urmeaza sa le folosesti. Si asta pentru ca ele vor fi expuse schimbarilor de vreme, temperatura, dar si intemperiilor precum furtuna, viscol sau inghet. Alege materiale de calitate, care sa reziste in timp. Te vei asigura astfel ca nu vei mai avea nevoie de lucrari de intretinere sau renovari periodice. De asemenea, alege culorile si materialele astfel incat sa se potriveasca cu cele prezente in apropiere, dar si cu specificul zonei.

amenajare terasa caramida aparenta

Iti prezentam in continuare cateva idei din care te poti inspira si tu pentru amenajarea terasei tale. Alege in functie de activitatile pe care vrei sa le desfasori in spatiul respectiv. Astfel, poti creea un bar sau o zona de gatit, cu gratar, o zona de relaxare, in care sa amplasezi un hamac sau o canapea confortabila.

Caramida aparenta pentru amenajare terasa

In functie de destinatia spatiului, dar si de stilul ales, poti sa decorezi unul sau mai multi pereti cu caramida aparenta. Vei imprima astfel stilul dorit, in functie de nuantele alese. Pentru durabilitatea lucrarii, poti opta pentru caramida aparenta de zidit Klinker. Aceasta este disponibila intr-o gama larga de culori si texturi. Fabricata in Germania, caramida aparenta Klinker este un produs 100% natural. In plus, calitatea sa este una de exceptie. Despre proprietatile ei, poti afla mai multe din articolul Nu orice caramida aparenta este Klinker: diferentele chiar fac diferenta pentru amenajarea ta – estetica, durabilitate, sanatate.

Pe langa rolul sau estetic, o alta caracteristica a produsului este gradul inalt de izolare. Si asta atat fonica, cat si la intemperii si variatiile de temperatura. Totodata, produsul are un grad scazut de absorbtie a apei. Caracteristica ii confera o rezistenta deosebita la ciclurile repetate de inghet-dezghet.

In plus, caramida aparenta nu necesita intretinere. Pe langa aceasta, un alt avantaj este culoarea, care ramane neschimbata in timp. O alta dovada a calitatii produsului este garantia de 30 de ani oferita de producator, precum si durata de viata de aproximativ 90 de ani.

Amenajare terasa: zona de gratar si arcade

Pe langa decorarea unuia sau mai multor pereti ai terasei, poti apela la caramida aparenta Klinker si pentru:

  • amenajarea zonei de gratar;
  • decorarea glafurilor;
  • amenajarea pervazurilor;
  • amenajarea arcadelor.

Astfel, poti decora un perete de caramida aparenta pentru a oferi un aspect rustic si autentic. De asemenea, in functie de stilul ales, poti obtine diferite efecte cu ajutorul liniilor curbe sau poti realiza un model geometric.

aplicare chit pentru rosturi caramida aparenta Klinker

In completare, poti adauga elemente de iluminare sau diferite decoratiuni care sa se potriveasca cu stilul ales. Amplaseaza o canapea confortabila si cateva perne pentru relaxare. Poti sa adaugi si un cort sau o umbrela, pentru a crea o zona umbroasa in timpul zilelor fierbinti de vara.

Gradina verticala pentru amenajare terasa

De asemenea, poti amenaja un bar sau o zona de gatit in terasa. Pentru durabilitatea lucrarii, dar si eleganta, poti opta tot pentru decorarea acestora cu caramida aparenta Klinker. Poti sa adaugi si un gratar sau o zona de depozitare. Vei avea astfel atat o zona functionala, cat si eleganta.

O alta idee este aceea de a amenaja o gradina verticala pe unul dintre peretii terasei. Din nou, iti poate veni in ajutor caramida aparenta. Datorita proprietatilor sale, poti placa cu caramida aparenta Klinker peretele pe care vei amenaja apoi gradina verticala.

Poti sa adaugi elemente decorative pe terasa ta, cum ar fi jardiniere, statuete sau perne decorative. Poti sa alegi culori si modele care sa se potriveasca cu aspectul caramizii aparente.

Amenajare terasa cu pardoseala ceramica

Indiferent de modul in care vei alege sa amenajezi si sa decorezi terasa, vei avea nevoie de un drum de acces catre ea si de o pardoseala rezistenta. Poti opta pentru pardoseala ceramica Klinker. Vei beneficia astfel de aceleasi proprietati ale unui produs durabil, natural, realizat cu tehnologia germana, ca in cazul caramizii aprente de Klinker.

pardoseala ceramica klinker

Poti sa alegi un model simplu sau unul complex, pentru a crea un aspect functional, dar care se se potriveasca cu restul culorilor si decoratiunilor alese pentru amenajarea tereasei.

Pe langa aspectul estetic, este important sa iei in considerare si factori precum:

  • protectia impotriva intemperiilor;
  • drenajul apei de ploaie;
  • siguranta.

Siguranta este o caracteristica deosebit de importanta. Si asta mai ales daca terasa este utilizata ca o zona de relaxare sau de petrecere a timpului cu familia si prietenii. Amenajarea terasei cu pardoseala ceramica Klinker bifeaza toate cerinte enumerata mai sus, datorita proprietatilor sale.

Etapele in amenajarea terasei cu pardoseala ceramica

Concret, pentru amenajarea terasei cu pardoseala ceramica Klinker, sunt necesare parcurgerea catorva etape, pe care ti le prezentam in continuare.

Masoara suprafata terasei si asigura-te ca este curata si neteda. De asemenea, in cazul in care exista zone deteriorate sau neuniforme, repara-le si niveleaza-le inainte de a monta pardoseala.

Alege modelul de pardoseala ceramica Klinker potrivit stilului pe care vrei sa il imprimi terasei tale, dar si a altor culori folosite. Exista o gama larga de modele si culori de pardoseala ceramica Klinker, pe care le poti vedea aici.

Cantitate mai mare cu 10-15%

Dupa ce te-ai hotarat ce model alegi, calculeaza cantitatea de care ai nevoie, in functie de dimensiunea terasei. Pentru a fi sigur ca ai o cantitate suficienta, comanda cu 10-15% in plus.

In ceea ce priveste lucrarile de montaj, poti placa chiar tu suprafata terasei sau poti apela la o persoana specializata. Indiferent de ce alegi, asigura-te ca ai toate instrumentele si materialele necesare. De asemenea, asigura-te ca montajul se va realiza in conformitate cu instructiunile producatorului.

Pentru chituirea rosturilor dintre placile ceramice, poti folosi chitul Klinker. Acesta are proprietati speciale, despre care poti afla mai multe de aici. Dupa ce ai realizat montajul si te-ai asigurat ca respectivul chitul este uscat, curata intreaga suprafata a podelei si bucura-te de aspectul acesteia.

Daca ai nevoie de sfaturi pentru amenajare terasa sau pentru alegerea materialelor, poti contacta unul dintre specialistii Klinker Romania la telefon 0755 744 972 / 0753 147 110 sau mail info@klinker-romania.ro.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

30% REDUCERE

Caramida aparenta cu nuante si texturi unice, un produs durabil, usor de intretinut, din argila 100% naturala