Klinker Romania logo

Produse din argila pentru constructii: ce beneficii iti aduc

oferta materiale de constructii din argila

Folosite de sute de ani datorita calitatilor deosebite, unele produse din argila pentru constructii au cautare si azi. Sunt folosite de cei care isi doresc cladiri care sa reziste peste generatii. Si asta fie ca este vorba despre proiecte de renovare, modernizare sau proiecte construite de la zero. Daca si tu ai in plan un astfel de proiect, iata ce avantaje iti pot aduce produsele din argila pentru constructii.

Produse din argila pentru constructii: durata de viata de 90 de ani

Fie ca vorbim despre caramida aparenta de zidit, caramida aparenta, caramida rustica, tigla ceramica, pavaj sau pardoseala ceramica, ce contin argila naturala, toate aduc o serie de beneficii unice proiectului tau. Desi pe piata sunt disponibile mai multe produse de acest tip, nu toate sunt de calitate, pentru a asigura durabilitate proiectului. Diferenta intre ele o face chiar pretul.

De exemplu, unul dintre fabricantii de incredere, de produse din argila pentru constructii, este compania germana Felhaus Klinker. Cu o istorie de sute de ani in tari cu traditie din Europa, dar si de pe alte continente, produsele Klinker incep sa fie din ce in ce mai folosite si la noi. Dincolo de aspectul deosebit dat de produse precum caramida aparenta, tigla ceramica sau pavaj, acestea au o durata de viata de aproximativ 90 de ani si o garantie data de producator de 30 de ani.

materiale de constructii din argila

Durabilitatea, rezistenta, precum si mentinerea neschimbata a caracteristilor lor provine atat din materiile prime naturale, 100% ecologice, cat si din procesul de fabricatie german. Acesta este unul unic, vechi de sute de ani, unde produsele din argila naturala sunt prelucrate in cuptoare industriale, la o temperatura de peste 1.200 de grade Celsius.

Produse din argila pentru constructii: rezistenta la incendii

O alta caracteristica a acestor produse Klinker din argila pentru constructii este aceea ca sunt rezistente la incendii, ramanand intacte. Dovada stau unele cladiri din tari care folosesc de sute de ani produse Klinker.

Mai mult, in ceea ce priveste pavajul sau tigla, o proprietate deosebita este faptul ca pot fi relocate, respectiv demontate si folosite pentru un alt proiect, fara pierderi. Si asta datorita rezistentei si pastrarii caracteristicilor neschimbate in timp, a produselor. Despre toate acestea, am scris, pe larg, in articolul Amenajari exterioare ca noi timp de zeci de ani, cu produsele potrivite | Ce ai putea sa folosesti.

Argila, impreuna cu mixul de produse naturale, precum si procesul de fabricatie, fac ca produsele Klinker sa reziste intacte la intemperii, dar si la peste 100 de cicluri de inghet-dezghet. Mai mult, acestea nu au nevoie de intretinere, pastrandu-si neschimbate culorile, in ciuda trecerii timpului.

In videoul de mai jos, poti vedea cat de usor se curata, de exemplu, un pavaj Klinker, realizat din argila naturala.

Pentru alte informatii legate de folosirea si beneficiile produselor din argila naturala Klinker, ne poti urmati pe canalul nostru de Youtube, pe care il poti accesa aici.

Dincolo de caracteristicile specifice produselor Klinker, iata o serie de beneficii ale folosirii de produse din argila pentru constructii.

Produse din argila pentru constructii: beneficii

Durabilitate

Produsele din argila pentru constructii sunt recunoscute pentru durabilitatea lor. Odata construite, structurile din argila pot rezista foarte mult timp, chiar sute de ani.

Izolatie fonica si termica

Argila naturala are o buna capacitate de izolare, atat termica, cat si fonica. De exemplu, acoperisurile realizate din tigla ceramica din argila naturala ajuta la mentinerea unei temperaturi constante in interior si la reducerea zgomotului din exterior. Mentinerea temperaturii ajuta la scaderea costurilor cu incalzirea, pe timp de iarna, in timp ce pe timp de vara, mentin racoare. Si asta spre comparatie cu alte tipuri de materiale folosite in realizarea acoperisurilor. Despre acestea, poti afla mai multe din articolul Acoperisul din tigla ceramica: elegant si durabil | Alegerea specialistului.

Reglarea umiditatii

Produsele din argila naturala pentru constructii au capacitatea de a absorbi umiditatea, in functie de conditiile climatice, ceea ce ajuta la mentinerea unui mediu interior sanatos si confortabil.

Non-toxice si ecologice

Argila este un material natural si non-toxic. Acest lucru inseamna ca este sigura, atat pentru mediul inconjurator, dar mai ales pentru sanatatea ta si a familiei tale. In plus, procesul de fabricatie al produselor din argila pentru constructii are, de obicei, un impact redus asupra mediului.

caramida aparenta argila naturala

Versatilitate

Produse din argila naturala pentru constructii pot fi utilizate pentru o gama larga produse, precum:

 • caramizi;
 • tigle;
 • tencuieli;
 • plafoane;
 • gresie si faianta;
 • pardoseala;
 • pavaj.

Aspect estetic

Produsele Klinker din argila, precum caramida aparenta sau pardoseala ceramica, au un aspect natural. Ele pot imprima personalitate si stilul dorit constructiei tale. Astfel de produse pot fi folosite pentru a crea un stil arhitectural traditional sau modern, in functie de preferinte.

pardoseala ceramica din argila

Rezistenta la daunatori si mucegai

Produsele din argila naturala au proprietati care fac constructiile rezistente la daunatori. Ele impiedica, totodata, aparitia mucegaiului si a ciupercilor.

Costuri reduse pe termen lung

Desi investitia initiala este mai ridicata comparativ cu materialele de constructii alternative, pe termen lung, folosirea produselor din argila iti aduce economii semnificative. Si asta datorita:

 • durabilitatii;
 • rezistentei la inghet-dezghet;
 • mentinerea neschimbata a proprietatilor, inclusiv a culorii;
 • lipsa necesitatii lucrarilor de intretinere/inlocuire;
 • performantei energetice bune.

Daca vrei sa vezi cum arata produsele Klinker din argila naturala, te asteptam in showroomul Klinker Romania. Adresa o poti vedea aici. De asemenea, pentru orice intrebare legata de produsele noastre si cum le poti folosi in proiectul tau, ne poti contacta la 0755 744 972 / 0753 147 110.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

30% REDUCERE

Caramida aparenta cu nuante si texturi unice, un produs durabil, usor de intretinut, din argila 100% naturala