Klinker Romania logo

Caramida aparenta, solutia eficienta si estetica pentru a decora peretii casei

model caramida aparenta

Daca ai in plan lucrari de renovare a locuintei si doresti sa imprimi un anumit stil, poti lua in calcul decorarea unor pereti cu caramida aparenta. Datorita proprietatilor sale, aceasta este un produs ideal de folosit. Si asta atat pentru interior, cat si pentru exterior. Te vei bucura astfel de un aspect deosebit, dar si de proprietatile unui produs cu o durata de viata de aproximativ 90 de ani. Despre toate acestea, vorbim, pe larg, in continuarea acestui articol.

Pereti cu caramida aparenta Klinker, la exterior

Datorita proprietatilor sale, caramida aparenta Klinker este un produs ideal pentru decorarea peretilor la exterior. Si asta atat din punct de vedere estetic, cat mai ales functional.

Caramida aparenta Klinker este un produs realizat din argila, 100% natural, fabricat in Germania. În plus, produsul este disponibil in 9 game, ce insumeaza peste 120 de modele, cu nuante si texturi variate, pe care le poti vedea aici.

La exterior, poti folosi caramida aparenta Klinker pentru placarea fatadei casei, a peretilor terasei sau chiar a gardurilor. Ii poti placa in totalitate sau poti folosi caramida aparenta Klinker doar ca element de decor pentru conturul:

 • usii;
 • ferestrelor;
 • pervazurilor.

In video de mai jos, poti vedea un ansamblu rezidential decorat la exterior cu modelul de caramida aparenta Klinker R773. Este vorba despre ansamblul Pipera 46.

Pereti cu caramida aparenta Klinker: proprietatile produsului

Dincolo de aspectul estetic, caramida aparenta Klinker este un produs ideal pentru exterior, datorita proprietatilor sale, printre care se regasesc:

 • gradul inalt de izolare fonica;
 • rezistenta la intemperii (vant, inghet, canicula, ger);
 • absorbtie scazuta a apei;
 • persistenta culorilor in timp;
 • nu necesita intretinere.

In plus, daca alegi sa plachezi in totalitate peretii cu caramida aparenta Klinker vei aduce o serie de beneficii pentru locuinta ta. Concret, aceasta va actiona ca un izolator termic. Iarna va pastra caldura la interior, iar vara va ajuta la mentinera temperaturii optime in casa.

De asemenea, peretii vor fi feriti de aparitia crapaturilor si a mucegaiului.

Pereti cu caramida aparenta Klinker: aspecte de luat in calcul

Inainte de a opta pentru acest produs ideal pentru decorat peretii exteriori, exista cateva aspecte importante pe care ar trebui sa le iei in calcul, precum:

 • structura casei;
 • montaj;
 • design.

Structura casei

Inainte de a incepe orice proiect de decorare cu caramida aparenta, este important sa te asiguri ca peretii sunt siguri si rezistenti. Este important sa iei in considerare greutatea suplimentara pe care o va adauga caramida aparenta si sa verifici daca structura existenta a casei tale poate suporta aceasta greutate.

Montajul

Ia in calcul ca atunci cand apelezi la caramida aparenta Klinker pentru placarea peretilor exteriori, vei avea nevoie de un adeziv special. El asigura montajul optim, fiind in acelasi timp rezistent la inghet, flexibil si rezistent la un grad ridicat de solicitare. Despre adezivul Klinker poti afla mai multe de aici.

Despre proprietatile caramidei aparente Klinker, precum si varietatea de culori, poti vedea mai multe din videoul urmator, cu imagini din showroom-ul nostru de la Brasov.

Design

Caramida aparenta Klinker poate fi utilizata pentru a crea o varietate de stiluri, de la cele rustice, la cele moderne. De asemenea, in alegerea caramidei potrivite, tine cont de aspectul general al casei si stilul arhitectural, dar si de constructiile din imprejurari.

Pereti cu caramida aparenta la interior

Datorita varietatii sale de culori si nuante, caramida aparenta Klinker ofera confort si intimitate si atunci cand este folosita la interior.

În cele mai multe cazuri, decorarea cu caramida aparenta in interior este o alegere populara pentru un stil urban sau industrial. Si asta deoarece ofera un aspect robust si texturat.

Inainte de a incepe decorarea cu caramida aparenta, asigura-te ca suprafata pe care intentionezi sa o aplici este curata si neteda. Pentru a monta caramida aparenta, este necesara parcurgerea catorva pasi, astfel:

 • Masoara suprafata pe care intentionezi sa o decorezi si cumpara cantitatea potrivita de placi de caramida aparenta.
 • Curata si pregateste suprafata pe care vrei sa o plachezi. Asigura-te ca suprafata este curata, uscata si neteda.
 • Aplica adezivul pe spatele placilor de caramida si fixeaza-le pe perete.
 • Dupa ce ai fixat placile, utilizeaza chitul pentru rosturi de la Klinker pentru a umple spatiul dintre placi. Despre proprietatile sale, poti afla mai multe din articolul Un chit de rosturi rezistent, pentru amenajari realizate cu ajutorul caramizii aparente Klinker.

Cu o planificare adecvata si cu materiale potrivite, poti obtine un aspect excelent, atat pentru peretii exteriori, cat si interiori.

Daca ai nevoie de mai multe sfaturi referitoare la alegerea produsului potrivit planurilor tale, poti apela la unul dintre consultatii Klinker Romania. Ii poti contacta telefonic (0755 744 972), prin email sau direct in showroom.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

30% REDUCERE

Caramida aparenta cu nuante si texturi unice, un produs durabil, usor de intretinut, din argila 100% naturala